Onze wijnen. Andere alcoholische en alcoholvrije dranken staan op de drankenkaart. Op de menukaart zijn de dessertwijnen terug te vinden.
Mousserend
- Prosecco spumante, Bottega 0,2 / 0.75 L12,50 | 35,50Veneto – De Glera-druif, wordt vroeg geoogst. De gisting vindt plaats via de ‘Méthode Traditionnel’. Strogele kleur, geuren van appel, peer en exotisch fruit. Harmonieuze, verfrissend droge smaak met een zeer fruitige afdronk. Verfijnde en aanhoudende mousse.
- NOA Sparkling 0.0%, piccolo 0,2 L12,20De NOA sparkling is grotendeels gemaakt van de Chardonnay druif. De sparkling heeft een zachte mousse, is fruitig van smaak met een lichte frisheid en een kruidige toets.
Wit
- Vermentino Aghiloja Oro, Cantina del Vermentino49,50Sardinië – Prachtige, zilte Vermentino met een tikje spiciness van dat andere Italiaanse eiland. Solo prima, maar in combinatie met eten uitstekend!
- Fiano, Tormaresco44,50Puglia –Strogeel met lichtgroene tinten. Een espressieve neus met citrus, grapefruit, jasmijn, gele perzik en meloen en ergens nog een hintje lavendel. In de mond heerlijk fris en lekker hartig. Dorst!!!
- Altrove Bianco, Cantina Vivera42,50Sicilia – Lady Vivera maakt in Corleone een verrassende wijn van Chardonnay, Cataratto & Inzolia. A wine you can’t refuse…
- Orvieto Classico ‘Villa Barbi’, Ducugnano dei Barbi38,50Umbria – Snuif de geur op van een rijk en fris bouquet van wit fruit. Neem een slok en proef de cohesie tussen Grechetto, Procanico, Vermentino en Chardonnay. Dit geeft een volle, frisse smaak met goede zuren en mooie mineralen in de afdronk.
Rood
- Brunello di Montalcino DOCG, Casisano67,50Toscana – Ruim 40 km ten zuiden van Sienna ligt Montalcino. De naam is ontleend aan het Latijnse ‘Mons Ilcinus’; heuvel van steeneiken. Deze robijnrode wijn onderscheidt zich door zijn elegantie en prachtige diep robijnrode kleur. Mooi geconcentreerd op het gehemelte met aroma’s van rode bessen en een tikkeltje frisheid. Een aanhoudende afdronk met een ronde body en interessante, zijdeachtige tannines. Combineert uitstekend met rood vlees, gestoofd vlees, wild en gerijpte kazen. Uiteraard ook heerlijk als after-dinner wijn!
- Chianti Classico Riserva, Castello di Gabbiano47,50Toscane – Prachtig ensemble van Sangiovese en Merlot op eiken gelegen. Verfijnde, zoete en fruitige aroma’s met kruidige tonen. Een krachtige smaak met een uitstekende structuur en volume. Evenwichtig, elegant & complex.
- Aglianico ‘Trentangeli’, Tormaresco42,50Puglia – Aglianico, één van de nobele druivensoorten van het zuiden, vormt samen met Cabernet een elegante en soepele wijn. Aroma’s van rijp rood fruit, zwarte kersen, een vleugje munt, vanille, hints van kaneel, peperkoekkruiden en oosterse specerijen. Complex en toch fris.
- Barbera d’Asti, Vinchio Vaglio Serra42,50Piemonte – Deze klasbak van een Barbera wijn doet de grote Barolo en Barbaresco wijnen snel vergeten. Klassieke wijn met modern fruit en gelikte tannines.
- Primitivo, Masseria Capoforte39,50Puglia- Wat een knaller! Diep robijnrood met een complex bouquet gedomineerd door klein rood fruit, kersen & pruimen. Met subtiele nuances van tabak, koffie, vanille en een vleug cacao. Robuust met een zachte ronde, rijke smaak en een lange afdronk.
- Nero di Troia, Zensa38,50Puglia- Biologische wijn van handgeplukte druiven, houtrijping op eiken vaten. Diep donkerrood met aroma’s van pruim, kaneel, zwarte peper & tabak. Een kruidige, lange en fruitige afdronk.